середа, 17 грудня 2014 р.

Майбутній час дієслів

Українська мова              7 клас                                            __________________20 рік
Учитель   Ю.О. Наумова
Тема. Майбутній час дієслів
Мета: поглибити знання учнів про часи дієслова, зокрема про майбутній час; удосконалити загальнопізнавальні вміння й навички визначати час дієслів та вирізняти  майбутній час дієслів від інших; розвивати творчі вміння доцільно використовувати дієслова майбутнього часу  у власних висловлюваннях; виховувати кращі людські моральні якості
Тип уроку: урок формування практичних умінь і навичок на основі повторення
ХІД УРОКУ
І. Перевірка домашнього завдання.
ІІ. Повідомлення теми і мети уроку. Мотивація навчальної діяльності учнів.
ІІІ. Усвідомлення здобутих знань у процесі виконання практичної роботи
1. Дослідження-спостереження.
Ø  Записати вислови УНТ. Визначити синтаксичну функцію дієслів, зокрема дієслів майбутнього часу.
1)       Історію вивчай – розуму набувай. 2) Коли б знав, де впаду, то соломки б підстелив. 3) Не плакали козаки з біди і не мали журби. 4) Козак гуляє в полі – то він на волі.
2. Робота в групах.
Ø  Учні розподілені за групами по рядах. Вони мають за визначений термін заповнити свою частину таблиці на дошці, а потім «захистити» написане.
Минулий час
Теперішній час
Майбутній час



3. Творча робота.
Ø  Скласти й записати висловлювання з теми «Скоро Новий рік», використовуючи дієслова майбутнього часу.
ІV. Систематизація та узагальнення знань.
1.Бесіда з учнями за вивченим.
V. Підсумки уроку. Оцінювання.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
VІ. Домашнє завдання. Параграф 7 (знати правила), написати казку «Часи дієслова і країна Мовляндія» або виконати вправу 89 .





Немає коментарів:

Дописати коментар